top of page

Het verhaal van...

Chocolate&More

Wil je te weten komen hoe Chocolate&More ontstaan is?

Dan bent u op de juiste pagina! Lees hieronder in detail hoe we begonnen zijn, wat onze passie, visie en missie is.

jametlene-reskp-moB5qU8b1yc-unsplash.jpg

Het begin

Het zelfstandig zijn heb ik met de paplepel in de mond gekregen, mijn beide ouders zijn namelijk zelfstandigen.

Voor ik geboren was hadden ze frituur De Blokhut in het centrum van Oud-Turnhout. Hierna heeft mijn moeder een broodjeszaak gehad en is mijn vader op zijn beurt in als zelfstandige in de IT sector gegaan.

 

Dit heeft me altijd heel veel gefascineerd waardoor het al bij het prille begin van het middelbaar begon te jeuken om mijn droom als zelfstandige waar te maken, ik wist enkel nog niet in wat, ik wist enkel dat het iets met voeding moest zijn omdat dat toch zo leuk en gevarieerd kan zijn!

 

Na een jaar algemeen voeding (Hotel, Bakkerij, Slagerij) heb ik besloten om bakkerij te volgen, hierin ben ik afgestudeerd in 2014 en heb ik een 7e specialisatie jaar Chocolatier-Patissier & Glacier bij gestudeerd in 2015.

 

Daarna heb ik nog een maand buitenschoolse stage gedaan bij Willem Verlooy om “haute patisserie” te leren en een maand cocktail opleiding in Berlijn voor mijn smaakprofielen verder te ontwikkelen.

 

Dan ben ik in de Jazzoet (café/cocktailbar) gaan werken voor mijn cocktail kennis verder te verdiepen.

De opstart

In 2016 had ik al wat gespaard en besloot ik dat het tijd was om zelfstandige te worden, dit was mogelijk omdat ik mijn productie kon doen bij in de broodjeszaak van mijn moeder en door het financieel advies van mijn vader, zonder hun had ik dit nooit kunnen doen dus een welverdiende bedankt is hier uitermate van toepassing!

 

Op 10 December 2016 zijn we dan officieel geopend voor de eerste keer, we hebben dan de komende 2 jaar van hieruit gewerkt, productie in de aangepaste broodjeszaak en mijn winkeltje in onze oude bureau kamer.

 

Echter kwamen we er wel achter dat de drempel om pralines te komen kopen aan een woonhuis voor sommige mensen te hoog lag waardoor het idee begon te broeien voor een eigen pand te kopen.

larry-garcia-pezo-5g_ZqW2oOlI-unsplash.jpg
rodrigo-flores-opno2uWx0iE-unsplash.jpg

Een eigen pand

Omdat de drempel om pralines te komen kopen aan een woonhuis te hoog lag moest ik een keuze gaan maken of stoppen met mijn zaak of een pand kopen waar ik mijn productie kon doen en mijn winkel kon hebben, in 2017 is de zoek tocht begonnen naar een pand want ik was nog niet klaar om de boeken dicht te doen en op te geven.

 

Ik wilde niet weg uit Oosthoven, Oud-Turnhout omdat ik hier geboren en  getogen ben en zeer trots ben op ons klein gehuchtje, dus de zoektocht naar een pand was beperkt, des ondanks hebben we een pand gevonden, Polderstraat 60, 2360 Oud-Turnhout waar vroeger een elektriciteitswinkel en daarvoor nog een slager had gezeten was het geworden.

 

Om alles financieel haalbaar te maken kwamen mijn moeder en ik tot een akkoord om haar oude droom om een restaurant te hebben waar te maken,

zo is “Ter SneeuwPolder” werkelijkheid geworden

Op 23 April 2018 was de akte getekend en konden we beginnen aan de verbouwingen, alles strippen tot enkel de steunmuren er nog stonden, de gevel volledig afbreken en terug opbouwen, leidingen leggen voor de keuken en de toiletten, muren zetten, elekticiteit leggen, kortom een volledige verbouwing ging van start.

 

Na vele late avonden en vroege ochtenden konden we de winkel openen op 01 December 2018 net op tijd voor Sinterklaas, de keuken en zaal waren nog niet 100% afgewerkt dus zij gingen wat later open (Januari 2019)

Passie

Mijn passie is om te kunnen werken met fijne en verse smaken en deze zo puur mogelijk aan de mensen te brengen, met chocolade kan je ook zeer creatief werken als je de processen onder de knie hebt dus dit vind ik dan ook zeer leuk om mee bezig te zijn.

Onder anderen het maken van gepersonaliseerde verzoeken (bv. Chocolade platen) is zeker iets waar ik steeds naar uitkijk omdat het enerzijds iets zeer creatief is en anderzijds ook iets uitdagend is.

Ook het maken van dessert voor Ter SneeuwPolder is een passie, werken met verse producten en alles zelf maken daarmee, het ijs zelf draaien, cakes bakken, crumble maken, “all from scratch” dat is geweldig en zeker om dan te zien dat de mensen hun ogen fonkelen als ze hun dessert voorgeschoteld krijgen en met deugt opeten!

tetiana-bykovets-8UuAOqcquZU-unsplash.jpg
jullliia-vLhJglizAeU-unsplash.jpg

Visie

Onze visie is voor te werken met chocolade die gemaakt is van cacao waarvoor de cacaoboeren correct en eerlijk betaald zijn, ook de oogst en verwerkingsprocessen optimaliseren is iets waarin we geloven.

Daarom nemen we onze chocolade bij Callebaut en Belcolade, zij zorgen beide dat de cacaoboer eerlijk vergoed word en dat de infrastructuur op die plaatsen ook verbeterd/onderhouden wordt zodat de processen kunnen verbeteren, ook hierbij helpen ze door te investeren in opleidingen, werktuigen en nog veel meer.

Ontdek de verhalen van Callebaut hier

Missie

Onze missie kan je door de vorige verhalen al wel een beetje voorspellen maar in essentie willen wij met verse, kwaliteitsvolle en eerlijk bekomen producten en zo puur, lekker en duurzaam mogelijk product maken en dit aanbieden aan de mensen in en rondom Oosthoven, Oud-Turnhout.

17859922397681860.webp
bottom of page